Новият договор на Сесар Аспиликуета с Челси автоматично е бил подновен, тъй като той е покрил необходимия брой мачове за това, пишат на Острова. 

Ветеранът е трябвало да запише 30 участия през кампанията, за да се задейства клаузата в контракта му, но вече има цели 35. 

Това означава, че испанецът не може да напусне през лятото като свободен агент, което е много лоша новина за Барселона, която бе на полпозиция за привличането му. 

Според каталунския вестник „Спорт“ обаче, предвид санкциите наложени на Челси заради собственика Роман Абрамович и предстоящата продажба на клуба, Сините нямат право да привличат играчи и да преподписват с други, така че все още има шансове да се стигне до преминаването му на „Камп Ноу“. 

Изданието твърди още, че в договора има упоменати необходим брой минути, както и това, че не всички турнири се взимат предвид при участията, така че има дори възможност той всъщност да не е изпълнил условията за подновяване. 

„Мирър“ обаче твърди, че санкциите на Челси не важат в случаи, когато става въпрос за автоматично преподписване и на това не се гледа като на класически нов договор. Все пак изданието отбелязва, че след промяната на собствеността, Челси може да се съгласи да пусне опитния бранител на „Камп Ноу“ без трансферна сума.